Cape Universal Showroom
Muuntuva showroom vanhaan tehdaskiinteistöön.
TILA

Cape Universalin showroom sijoittuu vanhaan Novitan lankatehtaan tehdassaliin. Tilan luonne haluttiin jättää näkyville mahdollisimman paljaana. Vanhat betonilattiat hiottiin esiin ja lakattiin. Seinät ja katot maalattiin ja tilaan suunniteltiin tehdasmiljööseen sopiva valaistus. Tilasta erotettiin lasiseinillä neuvottelutila ja hopeaverholla varasto. Muuten showroom on avointa, yhtenäistä tilaa.
Neutraalia ja viileää tilaa lämmittävät koivuvaneriset säilytys- ja esillepanokalusteet sekä värikkäät kalusteet.

MUUNNELTAVUUS

Cape Universal on katumuotia maahantuova yritys. Merkkien mallistot ja niiden koko vaihtelevat useita kertoja vuoden aikana. Lisäksi jopa saman päivän aikana voi tilassa vierailla useita erilaisia esillepanoja vaativia asiakkaita. Showroomin sesonkien mukaan muuntuviin tarpeisiin vastasimme suunnittelemalla tilaan helposti muunneltava kalustuksen, jota yksi tai kaksi ihmistä voi muunnella lukemattomilla eri tavoilla. Tilan luonne luodaan kalustuksella, joten se on universaalia ja siirrettävissä uuteen paikkaan.
KALUSTEET

Showroomin kaikki kalusteet lukuunottamatta tuoleja ja keittiön kalusteita on suunniteltu juuri tähän tilaan. Olemassa olevaan kattopalkistoon on ripustettu järjestelmäkaluste, jota on helppo yhden tai kahden ihmisen muunnella lähes loputtomiin yhdistelmiin. Kalustejärjestelmään voidaan liittää hyllyjä, rekkitankoja, peilejä, hattutelineitä ja asusteverkkoja. Ylhäältä ripustettu kalustejärjestelmä jättää lattian vapaaksi. Järjestelmäkalusteita täydentävät keltaiset lattiarekit ja erilaisia kenkien esillepanoja varten
tilaan on suunniteltu oranssit kaaripenkit, jotka ovat kahdessa kerroksessa kulkevia ympyrän kaaria.
Tilaa jakaa koivuvanerista taivutetut vapaamuotoiset vuoret, joiden osia voidaan käyttää joko päällekkäin, erikseen tai jopa kyljellään.
Pöydät kokoavat ihmisiä yhteen. Koko tilan keskellä on pitkä betoninen neuvottelupöytä ja erillisessä neuvottelutilassa on metalliritiläpöytä.
Tilassa järjestetään myös tapahtumia, joissa keskuksena on veistoksellinen betoninen baaripöytä.
2021 © NEMO arkkitehdit Oy
Väinämöisenkatu 15 LH 1
00100 Helsinki
Seuraa meitä:
nemo@nemoarkkitehdit.fi
puh. 050 308 4152
Tiedustele: